torsdag 2 juni 2011

Lite bilder från sista veckorna...

.
Vi har haft några härliga men alldeles för korta (som vanligt) dagar med Ann-Margreth och Kryddan när de var på besök och de provade på lite viltspår när de ändå var här...














Ja, det var helt klart roligt enligt Kryddan och hon var riktigt duktig tycker jag. Nästa gång hoppas vi att tjejerna stannar lite längre så kanske vi hinner med mer spårträning.

Vädret sista tiden har varit ganska omväxande,..


Men mycket regn mellan soliga och varma dagar ger prunkande grönska och syrénerna samt äppelträden har blommat för fullt...




Det är full fart inte bara på växterna och insekterna utan även på småfåglarna på våran tomt. Kul att se de fåglar som man matat hela vintern föda upp sina kullar och det skriker från hungriga ungar från nästan varje träd och buske. Ser ni de hungriga små i boets öppning?


Lite smått in och,..


.. lite smått ut;)




En som är nästan omöjlig att hinna fota är Talgoxen som bor i det lilla äppelträdet "en trappa ner" från Nötväckans bo uppe på den stora grenen i det större trädet. Talgoxen far som en missil in och ut ur boet och jag har inte tillräckligt med tålamod för att sitta och vänta på en bra bild så det blev bara dessa två där man med nöd och näppe ser vad det suddiga på bilden är för något,..





Ja, nu är det försommar och det är underbart ute. Äppelträden har blommat klart men syrénerna blommar några dagar till och snart kommer doftjasminen att slå ut och på kvällarna och nätterna sjunger "våran" Näktergal långa vackra serenader alldeles intill huset. Man njuter i fulla drag av allt det vecka omkring en:))

Imorgon kommer vår nya flockmedlem hem till oss! Kika gärna in här imorgon kväll för att se vad det är för en liten en;)

/PW