onsdag 4 maj 2011

Så himla ledsamt!!!

.
Tyvärr. Ducky är skadad och det är med största sannolikhet en skada som kanske inte går att "laga".

Han har haft en diffus hälta straxt innan påsk och när vi provade att träna lite en dag så blev det direkt mer tydligt så i måndags var vi iväg till Stefan på ReDog och lät honom känna genom Ducky och han hittade en typ av skada som han helst sluppit hitta i ena bogen.

Detta kommer nu i första hand innebära tre veckors riktad rehab i kombination med vila/koppelpromenader och sen är det återbesök den 23/5 och är det då inte märkbart bättre så blir det ortopeden nästa. Inte för att laga utan för att "städa" för att göra skadan "så bra som möjligt".

Detta känns förstås som ett hårt slag i magen på mig. Det var ju liksom nu som vi skulle öka intensiteten i träningen och utbildningen av Ducky inför kommande års a-prov mm och eftersom han hela tiden känts så härlig att träna så har jag sett fram mot det här extra mycket. Det är rakt ut sagt förj*vligt när man har en så pass lovande unghund som ska gå sönder!!!

Men. Nu ska vi inte ta ut något i förskott! Just nu ser prognosen ut som så att det ska gå att bygga andra muskelgrupper på honom som ska stabilisera den muskel som fungerar obefintligt och med rätt rehab och sedan rätt träning i framtiden så ska han ändå kunna leva ett aktivt liv där han får vara med på prakiska jakter och kan starta på olika typer av jaktprov. Men det är den där mer pressande träningen (hoppa över diken och hinder eller långa apporter i tuff terräng och branta nedförsbackar osv) som vi får låta bli helt och hållet.

Hur bra han kommer bli återstår att se. Nu när värsta sorgen lagt sig så känns det bättre och jag försöker se positivt på det hela. Ducky är en otroligt rar och trevlig ung hanne och just nu verkar han inte ha särskilt ont av detta och han är precis lika bekymmerslös, glad och aktiv som alltid,.. även om han verkar smått förvånad över att han inte får kuta lös och leka och härja som vanligt. Bara det att gå i koppel på promenaderna är ju helt nytt för honom;)

Rehabiliteringen är igång. Flera korta promenader varje dag då han ska ha en klövjeväska på sig, för att han inte ska vrida ut ena benet som avlastning och för att han ska "hålla ihop bogen" bättre. Två av dessa promenader ska han även ha vikter i väskorna för att tvinga honom att "jobba rätt" med de andra musklerna som nu ska byggas inför framtiden.
Sen tillkommer lite andra övningar också förstås som ska hjälpa till och vi satsar fult ut på att detta ska ge det resultat som vi önskar.

Jag tänker än så länge inte fundera över vad vi gör eller inte om rehabiliteringen inte ger de resultat som vi hoppas.

Ducky känner efter och funderar på vad han ska tycka om sina nya "träningskläder" -- >


För de uppmärksamma så ser väskan ut att sitta lite långt fram och det är rätt uppfattat men det är det som är meningen i detta fallet;)

Det blir nog bra med tiden det här. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag blir i alla fall en jäkel på det här med rehablitering av hundar efter alla turer man haft sista åren!;)

/PW