tisdag 3 april 2012

En typisk skön förmiddag...

.
Oki... starten på dagen var väl inte så uppskattad. Men veckans kloklippning och genomgång av pälsar mm slipper man inte ifrån;-)



Kamningen sker ute i hagen och här är det Biffen som får sin omgång. Det uppskattas desto mer. Det är skönt att få pälsen rensad.



Efter det så blir det spring och lek. Vi har sådan tur att vi har ett par platser där vi kan låta alla hundar, även "tyskarna" springa lösa i kuperad terräng.

Koppeltvång?? Nej. Lagen säger att hundar inte får springa lösa där det finns vilt och det följer vi. Området är noga kontrollerat och välkänt. Säger sig självt egentligen.. som jägare har man rätt stor glädje av att vara rädd om viltet i de marker där man jagar så det vilda får inte störas under icke jakttid. Dessutom,.. så går det knappast att ha tyskarna lösa på ett bra och avslappnat sätt om det finns vilt i området eftersom det skulle innebära en massa tjat och bråk för att avhålla de från jakt.
Trots att jag har en så pass lydnad på de att de inte "rymmer till skogs så fort de släpps" och kan kalla in de när jag vill så är lydnaden inte så god att jag kan styra de särskilt bra när vilt är i närheten. Så ska de vara lösa,.. ja, då måste det vara tomt på vilt annars är det "morsning och godbye" som gäller;)

Nåväl. I dessa små områden som består av uddar mm intill Mälaren så kan hundarna både springa och leka samt ta sig ett par dopp när de vill och trots att isen just gått upp så är simturerna väldigt uppskattade. Verkar ju vara varmt och skönt om man ska tro de fyrbenta,..;) *S*


Spring på klippor är bra när man just fått klorna kortade...



Mer plask och lek,...




Och mer spring,...



Finns även en del smältvattenpölar med is på efter nattens kyliga timmar. Isen är rolig att krasa sönder och leka med.




När hundarna fått rasa av sig det värsta så är det promenad i känsligare områden som gäller och då blir det koppel på de små tyskarna men retrievrarna som har en mer hållbar lydnad slipper det fast de får gå fot vid min sida istället.



Ja, så kan förmiddagarna när vi tar våra dagliga strövturer se ut. I alla fall de dagar då jag är ledig och hinner med lite längre stunder. Idag blev turen ca 2 timmar eftersom vädret var så härligt.

Sen hem och vila innan vi kanske kan hitta på annat skoj. Kanske blir något spår eller så senare i eftermiddag,..? Vi får väl se.

/PW